Interested in Xhevdet Xhafa Artist? On this page, we have collected links for you, where you will receive the most necessary information about Xhevdet Xhafa Artist.


Xhevdet Xhafa, Artist Portfolio at Albanian Arts

  http://www.albanianarts.com/aart/artists_portfolio.php?id=0000000125
  Xhevdet Xhafa was graduated from the Academy of Figurative Arts - the Branch of Painting in Ljubljana at the class of Professor Gabriel Stupica in 1970. He received master degree - at the Branch of Graphic Art in 1972 at class of Professor Riko Debenjak.

Xhevdet Xhafa – Oral History Kosovo

  https://oralhistorykosovo.org/xhevdet-xhafa/
  Dec 07, 2016 · Xhevdet Xhafa was born in 1934 in Peja, Kosovo. Xhafa graduated from the Academy of Figurative Arts, in Ljubljana, Slovenia, in the Painting Department under the mentorship of Gabriel Stupica in 1970. In 1972, Xhafa received his postgraduate degree in graphic arts from the same university, with Riko Debenjak as his mentor.

Autobiography 32, by Xhevdet Xhafa - Albanian Arts

  http://albanianarts.com/aart/artists_preview.php?id=0000000413
  Albanianarts.com is an online art gallery for albanian visual artists all over the world. This site is aimed to art buyers, art directors, editors and professional talent seekers of all types.

INTERVIEW WITH XHEVDET XHAFA - oralhistorykosovo.org

  https://oralhistorykosovo.org/wp-content/uploads/2020/02/Xhevdet-Xhafa_ANG.pdf
  Erëmirë Krasniqi: Mister Xhafa, can you tell us about your early memories, the r reth1 you grew up in and your family? Xhevdet Xhafa: Y es. As soon as I started speaking, growing up, I started drawing. I remember it well, the great spring of 1941, Second World War.

Xhevdet Xhafa Galeria kombëtare

  https://www.galeriakombetare-rks.com/al/artists/30
  Xhevdet Xhafa u lind në vitin 1934 në Pejë. Skollën e Mesme të Artit e kreu në vendlindje. Akademinë e Arteve Figurative, drejtimin e pikturës, e kreu në Lublanë, në vitin 1970, në klasën e prof. Gabriel Stupica.

Xhevdet Xhafa: Veprat e mia në GKA, biografi e Kosovës

  https://www.kultplus.com/arti-pamor/9555/
  Xhevdet Xhafa është një artist që ka qënë në avangardë që përpara viteve 90’. Ai është një artist ndërkombëtar. Në veprën e Xhevdet Xhafës shoh një forcë të jashtëzakonshme, një fuqi njerëzore të cilën publiku e ndjen në mënyrë të menjëhershme.

Sislej Xhafa: Independence is an empty glass with no water ...

  https://kosovotwopointzero.com/en/sislej-xhafa-independence-empty-glass-no-water/
  He was named after impressionist French painter Alfred Sisley, one of his father Xhevdet Xhafa’s favorite artists, known for his autobiographical approach to painting. In his early 20s, Xhafa arrived in London and enrolled at the Chelsea College of Arts.

Modernization in Kosovo’s Visual Arts - Kosovo 2.0

  https://kosovotwopointzero.com/en/modernization-in-kosovos-visual-arts/
  Albanian painter Xhevdet Xhafa’s magnum opus, titled “Autobiografica”, recalls the work of artists like Alberto Burri, Antoni Tapies, and Gabriel Stupica; Xhafa uses materials and images drawn from Albanian folk art and daily life.

Pse erdhi Xhafa në Tiranë? - Panorama

  http://www.panorama.com.al/pse-erdhi-xhafa-ne-tirane/
  Xhevdet Xhafa është artisti i pavarur i multiformës mbi veprën dydimensionale. Ai është një nga artistët, që shfaqi personalitet krejt të veçantë dhe të dallueshëm nga brezi i tij. Xhafa është së jashtmi, njeriu i qetë e i urtë dhe, së brendshmi shpërthyesi i …

Nga diktatorët te shembja e Teatrit, Sislej Xhafa: Akt ...

  http://www.panorama.com.al/nga-diktatoret-te-shembja-e-teatrit-sislej-xhafa-akt-vandal-i-papranueshem/
  Jul 25, 2020 · Përpos të qenit “figlio d’arte”, si djali i grafistit Xhevdet Xhafa, talenti për Sislejin vështirë se linte rrugë shpëtimi prej arteve vizive. Artisti në vitin 1991 transferohet në Angli, për të studiuar në Kolegjin e Chelsea-s për Art dhe Dizajn në Londër.

We hope you have found all the information you need about Xhevdet Xhafa Artist through the links above.


Previous -------- Next

Related Pages